30 Eylül 2012 Pazar

ÇİLEKLİ PARFE

MALZEMELER:
100 g. margarin
300 g. krem peynir(labne peyniri)
yarım su bardağı toz şeker, 2 su bardağı krem şanti
rendelenmiş yarım limon kabuğu
 rendelenmiş yarım portakal kabuğu
250 g. çilek

HAZIRLANIŞI:
1-geniş bir kaba margarini koyun(margarin oda sıcaklığında olmalı)
2-üstüne krem peyniri,toz şekeri ve krem şantiyi ekleyin
3-çilekleri bölüp, parçacıklar haline getirin
4-rendelenmiş kabuklar vebölünmüş çilekleri ekleyin
5-kalıbı hafifçe ıslatın
6-karışımı kalıba boşaltın...
7-bir gece buzlukta bekletin
8-donan tatlıyı buzluktan çıkarıp ters çevirin
9-2 saat buz dolabının alttaki bölümde bekletin ve servis yapın Afiyet olsun....

4 yorum:

  1. Ne hoş bir renk olmuş.
    Hep istedim çilekli parfe yapmayı ama bir fırsat bulup yapamadım,bundan böyle çilekle yapacağım ilk tarif parfe olacak inşAllah:)

    YanıtlaSil
  2. blogunuz hayırlı olsun, güzel paylaşımlarınızın takipcisi olmak istedim ama izleyiciler gadgetını eklememişsiniz, tekrar görüşmek üzere hoşçakalın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim marifetli cadı..evet blog da daha yeniyim belli olduğu üzere:)) sorunu düzelttim sanırım,vakit buldukça burda olacağım görüşmek üzere:))

      Sil