10 Nisan 2012 Salı

ISLAK KEK

MALZEMELER:
4 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı kakao
2 su bardağı un
1pk. vanilya
1pk. kabartma tozu
HAZIRLANIŞI:
Geniş bir kasenin içine 4 adet yumurta ve toz şekeri ekleyip beyazlaşıncaya kadar çırpın.süt ,sıvıyağ,vanilya ve kakaoyu da ilave edip iyice karıştırın.bu karışımdan 1 su bardağını üzerine dökmek için ayırın.kalan karışıma 2 su bardağı unu ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırın.karışımı kek kalıbına veya tepsiye boşaltıp 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin.pişen keki sıcakken fırından çıkarın ve üzerine çatalla(kürdan da olabilir) delikler açın.ayırdığınız 1 su bardağı kakaolu karışımı kekin üzerine döküp içini çekmesi için 20-30 dakika bekleyip servis yapın...afiyet olsuunn...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder