30 Eylül 2012 Pazar

ÇİLEKLİ PARFE

MALZEMELER:
100 g. margarin
300 g. krem peynir(labne peyniri)
yarım su bardağı toz şeker, 2 su bardağı krem şanti
rendelenmiş yarım limon kabuğu
 rendelenmiş yarım portakal kabuğu
250 g. çilek

HAZIRLANIŞI:
1-geniş bir kaba margarini koyun(margarin oda sıcaklığında olmalı)
2-üstüne krem peyniri,toz şekeri ve krem şantiyi ekleyin
3-çilekleri bölüp, parçacıklar haline getirin
4-rendelenmiş kabuklar vebölünmüş çilekleri ekleyin
5-kalıbı hafifçe ıslatın
6-karışımı kalıba boşaltın...
7-bir gece buzlukta bekletin
8-donan tatlıyı buzluktan çıkarıp ters çevirin
9-2 saat buz dolabının alttaki bölümde bekletin ve servis yapın Afiyet olsun....

kızımın doğum günü pastası

 Uzun zamandan beri heves edipte bir türlü zamanım olmadığı için yapamadığım şeker hamuru çalışmasını da çok şükür elime yüzüme bulaştırmadan sonuçlandırdım.kızımın doğum günü için 2 tane pasta yaptım.göründüğü kadar kolay olmayan ama bir o kadarda zevkli olan bu uğraş çok hoşuma gitti.ilerleyen zamanlarda vakit buldukça yeni modeller deneyip burada paylaşacağım.       




SADE PANDİSPANYA ARASINA GANAJ KREMA ,MUZ VE KREM ŞANTİ ÜÇLÜSÜNDEN OLUŞAN PASTA İÇERİĞİ; KONUKLARIM TARAFINDAN ÇOK BEĞENİLDİ...